lördag, maj 30, 2009

Gomorron

Kör sista morgonskiftet före 2 dagar ledigt så rätt lugnt. Gårdagens kväll bestod av social samvaro och bio. Filmen som vi såg var Star Trek. Jag gillade den men det viktigaste var att sambon gillade den. Jag är trekkie, hon är det inte och när non-trekkies gillar en Star Trek film är den BRA.

Man har har gjort lite Batman Begins av filmen. När man gjorde Batmanfilmerna på 90-talet(kom väl nån på 80 talet också) så blev dom bara sämre och sämre, så till den grad att dom blev mer eller mindre parodier på sig själva. Med Batman Begins så började man om från början med nån som vågade göra de som krävdes för att göra en storfilm av det hela.

Man har gjort samma sak med Star Trek. Man har börjat om från början, med en ny storyline, man har behållit såpass mycket av Star Trek loren för att trekkies ska godkänna det men ändå tagit bort tillräckligt mycket för att den som aldrig har hört talas om Star Trek ska gilla filmen. En lyckad kompromiss och vi får heller inte glömma att detta är en påkostad Hollywood-produktion med alla specialeffekter och en regissör med öga för det artistiska och som får allt att flyta ihop till en 2 timmar lång nöjestur som aldrig blir tråkig...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar