lördag, april 12, 2008

Tillfällig gäst i ditt liv...igen

Så efter att ha spenderat en kväll i Jonas Gardells sällskap kan jag säga att han var skitkul. Som tur var vi förvarnade att man inte ska ha biljett i första raden. Nåja han drev inte med alla i första raden, om man inte räknar med att han delade ut regnskydd åt hela första raden och bar in två hinkar vatten ;-).

Men lite sång, lite humor, eller mycket humor och även ett uppvisande av en mycket seriös sida. En intressant sak var att han hade Svenskfinland-anpassat sin show. Han borde väl veta, han har levt med Mark(som är finlandssvensk) i 20 år. Iofs körde han en Sverige-sketch om landskapsdjur som inte helt gick hem men de är lite så med Svenskfinland, svensk humor går hem i 9 fall av 10, finsk humor går aldrig hem, vi har lite egen humor som är Sverige-anpassad men ändå inte helt svensk =).

Men till skillnad från Levengoods show "Våga drömma" som är mer av slaget oplanerade seriösa filosofiska funderingar i anekdotform med en mycket tunn röd tråd så är Gardells "Tillfällig gäst i ditt liv" mer planerad. Humorn används i början för att fånga publikens uppmärksamhet för att sen sakta övergår till betydligt seriösare samtalsämnen för att sen övergå i humor igen. Folk är glada när showen börjar, folk är glada i slutet av showen och har fått med sig några visdomsord på vägen. En mycket underhållande show som tiden gick fort under och som jag skulle rekommendera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar