söndag, juli 05, 2009

Svininfluensan

Jag har tidigare ansett att WHO har överreagerat med varningarna för svininfluensan pådrivna av media och läkemedelsföretag, som inte helt oväntat vill tjäna pengar men nu ser jag en större plan ^_^. Nämligen, svinflunsan verkar var precis som samma influensa som kommer varje år. Den vanliga influensan är dock inget att leka med och dödar ca en halv miljon människor varje år: Så tänk om WHO planerat att faktiskt försöka stoppa årets influensaepidemi. Man skapar lite panik via pressen, ger den ett lite småruggigt namn som svininfluensan och jämför den med spanska sjukan och försöka isolera dom första fallen. Syftet med panik via pressen är att folk som får influensasymtom uppsöker läkare och att folk faktiskt undviker att bli smittade/föra smittan vidare genom att tvätta händer, stanna hemma osv. Folk tar helt enkelt inte influensa på allvar trots en halv miljon dödsfall årligen.

Men jag tror den effekten börjar avta. Tex konstaterades att ett par svenska charterturister fått svininfluensan när dom anlänt till semesterort vid Medelhavet. Dom isolerades och övriga i gruppen flögs hem och bland dom fanns ett flertal som hade influensasymptom men dolde detta faktum.

Så nej årets influensaepidemi lyckades man inte stoppa i år och WHO är tillbaka på ruta 0 igen, folk har slutat ta årets influensa på allvar även om man lyckades skapa lite panik i några månader...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar