tisdag, juli 07, 2009

Vi har ordnat allt

En återkommande sak som ibland irriterar mig hos mina medmänniskor är nån påstår att dom ordnar allt eller ska ordna allt. Man behöver bara dyka upp nånstans vid en viss tidpunkt eller dom där andra kommer och hjälper en med nånting som man ska ha gjort. Dom som ordnar allt sköter nämligen ALLT inklusive kontakten med den tredje parten som ska vara med på vad det nu än för något.

Sen när dagen närmar sig för vad det nu är som ska ske har dom som ordnat allt inte gjort någonting överhuvudtaget. Den tredje parten är oftast inte ens medveten om att man ska dyka upp, att dom ska dyka upp eller att vi ska göra någonting tillsammans. Ställer man sen dom skulle ordnat allt mot väggen så blir svaret "Jamen ni måste väl förstå att ni måste ordna sånt själv och vi har aldrig sagt att vi skulle ordna det." Nej dom som som ordnar allt kanske inte sa ordagrant att dom ordnar allt men dom gav ett väldigt starkt intryck att dom skulle göra det när dom sa nåt i stil med "Var där den tidpunkten så dyker dom också upp där."

Så står man där förbannad och dom som skulle ha ordnat allt verkar tro att man är en idiot som inte haft förstånd att ordna allt själv. Har stött på detta fenomen såpass många från såpass många olika människor att jag egentligen inte är förvånad men ger man intrycket att man ordnar allt ska man också ordna allt annars säger man "Ring X angående Y så ni kan bestämma en tid för att göra Z." Har man inte gjort det så ska man nog börja fundera över att börja koordinera vad man säger och gör åt folk...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar